Barcelona sætter en kup i hjulet for AirBnB

Barcelona er efter London, Paris og Rom den mest populære by i Europa.

Særligt i de senere år er antallet af turister på vej til den cataclanske hovedstad bare steget og steget. Men det har haft negative konsekvenser for indbyggerne i Barcelona, der føler sig presset ud af høj husleje og larmende turister. Det bliver der nu gjort noget ved.

Således har bystyret i Barcelona indført nye regler, der betyder, at du ikke må korttidsudleje din lejlighed i byen mere end få dage om året. For nyligt har bystyret også fordoblet antallet af kontrollanter, der nu tæller hele 40 personer, hvis job er at tjekke om reglerne bliver overholdt – blandt andet ved selv at leje lejligheder gennem AirBnB.

De mange lejligheder du stadig kan leje i Barcelona på AirBnB er der enten fordi, reglerne ikke bliver overholdt – eller fordi det er de eneste dage på året, de lejes ud. Det første er det mest sandsynlige scenarie. Der er dog gode nyheder for dig som turist i den forstand, at du ikke bliver straffet – det gør den person, der lejer lejligheden ud.

Særligt om sommeren er der mange turister i Barcelona. Udover at de originale byboere føler sig presset ud af boliger, de ikke længere kan betale for, er støj og skrald også et problem for millionbyen. Den nye borgmester er valgt på blandt andet at gøre op med turisterne. Det er dog en svær balancegang, for mange indbyggere tjener også til deres daglige brød takket være de mange penge, turister lægger i byen.

I Danmark overvejer flere partier lige nu at indføre lignende regler – både for at få styr på et ureguleret marked, men også som en hjælp til de mange hoteller i byen, der føler sig åndet i nakken af en konkurrent, der ikke lever efter de samme regler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *