El Camino – Part 1: Ønsket om at gå Caminoen

Foråret og efteråret er højsæson for pilgrimsvandringer, og derfor har vi, på Spanienturist.dk, valgt at sætte spot på den populære vandretur ’El Camino’ i Nordspanien gennem en række små artikler, hvoraf dette er den første.

Går du og leger med tanken om at tage en pause fra ræset hjemme i Danmark, så kan en pilgrimsvandring måske være en god mulighed. De seneste år, er ’El Camino’ blevet et yderst populært tilløbsstykke som en aktiv vandreferie. I 2005 var der omkring 100.000 pilgrimsvandrer, mens der i 2015 var 260.000 personer, der tog samme tur. Det er en stigning på ikke mindre end 180 procent på bare 10 år.

Hvorfor er ’El camino’ blevet så populær?

Hvorfor tager mange den lange vandretur, når man kan bruge 3-7 uger på en strand med en drink i hånden i stedet for? Det kan man måske undre sig over, men faktum er, at turen falder godt i tråd med den tendens, man ser i samfundet om, at der hele tiden skal være et mål med de ting, vi foretager os. Vi løber maratons i stedet for bare at være tilfredse med at løbe 5 km et par gange om ugen. Vi stiller op i bikinifitnesskonkurrencer, når vi ønsker et mål med styrketræningen, og vi laver en Ironman for at bevise, at vi både kan jonglere en karriere, et familieliv og ikke mindst en krævende fritidsaktivitet. Således bliver den lange pilgrimsvandring også en prøvelse eller en styrkeprøve, som vi sætter os for at gennemføre for at have et mål med ferien.

Men en pilgrimsvandring giver også noget mere end blot et hak på ”the bucket list”. I tidsånden ser vi også et større fokus på at tage livet op til revision, at revurdere vores prioriteringer, finde balancen igen og ikke mindst at blive nulstillet en gang imellem. Som en konsekvens af, at stress efterhånden er blevet en folkeepidemi, vælger vi at springe ud i nye hobbyer, som på den ene eller andet måde bringer noget ro og noget selvrefleksion ind i livet igen. Her kan pilgrimsvandringen være en måde at stå af ræset og komme i kontakt med os selv og vores ønsker igen. Er vi dér i livet, hvor vi ønsker at være? Bruger vi vores tid fornuftigt? Er vi på rette spor? Har vi en fornuftig balance mellem arbejdsliv, familie og fritidsaktiviteter? Den lange vandring kan være en terapeutisk vandring, hvor der er tid til at mærke efter og tænke store tanker.

One Response to “El Camino – Part 1: Ønsket om at gå Caminoen”

  • Inge Johanne Ellebæk Svar

    Hej.
    Jeg har læst, at man kan få kort over Camino Frances hos jer, er det korrekt?
    Og hvad koster de?
    Mvh. Inge Johanne

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *