El Camino – Part 2: Praktiske overvejelser inden turen

Foråret og efteråret er højsæson for pilgrimsvandringer, og derfor har vi, på Spanienturist.dk, valgt at sætte spot på den populære vandretur ’El Camino’ i Nordspanien gennem en række små artikler, hvoraf dette er nummer to.

Hvordan planlægger jeg min pilgrimsvandring?

Selvom en pilgrimsvandring, som El Camino, ikke kræver nær så meget planlægning, som andre længerevarende ferier, fordi du blandt andet ikke skal lave en udførlig aktivitetsplan og booke hoteller og løbende transport, er der stadigvæk nogle praktiske ting, du skal have styr på.

Flybillet

Der er flere steder, hvor du kan starte din vandring, så det kommer helt an på, hvor lang tid, du har til rådighed. De mest populære steder er i byerne Saint Jean Pied de Port, der ligger på den franske side af Pyrenæerne. I Roncesvalles, Leon eller Astorga. Uanset hvor du begynder din vanding, giver det bedst mening at tage et fly til enten Barcelona eller Madrid, og så tage bussen herfra videre til din destination. Vær realistisk omkring, hvad du kan nå. Det er ærgerligt at måtte skynde sig igennem ruten, fordi du ikke har nok tid. Turen er hård, hvis du ikke har været vant til at gå de lange afstande over flere dage. Så hellere gå en mindre distance og få en god oplevelse. Vær ude i god tid i forhold til flybilletter, da højsæsonen i foråret kan skyde priserne på flybilletter i vejret.

Pilgrimspas

Undervejs på pilgrimsturen overnatter du på refugier langs ruten. For at få mulighed for dette, skal du købe et pilgrimspas. Disse kan både købes hjemmefra, hvilket tilrådes, så du ikke skal bruge tid på at stå i kø. De kan dog også købes i Roncesvalles, Pamplone, Logrono, Carrion de los Condes eller Sahagun, hvor man kan henvende sig i kirken for at få passet. I passet får du et stempel for hvert sted, du overnatter, og passet udgør dermed et bevis på, at du har gået pilgrimsruten. Pilgrimspasset giver ikke gratis overnatning, så du skal ca. regne med at bruge mellem 30-35 euro pr. dag på mad og overnatning.

Spanskparlør og guidebog

Det kan godt betale sig at købe en guidebog, hvor du udover ruten også har en lille beskrivelse af de forskellige seværdigheder, du kommer forbi på ruten.  Er der ikke en spanskparlør, kan denne købes herudover. Det er rart at have med, hvis du ikke er stærk i det spanske sprog, så du kan gøre dig lidt forståelig undervejs, hvor det kan være begrænset med engelsktalende lokale.

Gode vandrestøvler

Et par gode og velafprøvede vandrestøvler er helt essentielle på sådan en tur her. Du kan også tage 1-2 par alternativt fodtøj med, hvis du vil have lidt at skifte med , eller hvis du skulle få vabler undervejs. Men husk at vælge noget med en god sål, og som er gået til.

En passende vandrerygsæk

Du skal pakke et absolut minimum af ejendele til din tur. Det er hårdt at skulle slæbe rygsækken med på den lange vandring, og da du alligevel skal have vasket dit tøj undervejs på turen, behøver du ikke mere end 2-3 sæt. Derudover er det muligt at supplere undervejs på turen igennem de større byer, hvis du skulle mangle noget.

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *