Få råd til sommerferien I Spanien med disse 5 tips

Elsker du sol, varme og ren afslapning? Er du nervøs for, om den danske sommer kan leve op til sidste års rekordtemperaturer- og solskinstimer? Så kan det være at du er en af mange, som overvejer at tage en tur sydpå, når ferietiden rammer.

Hvis det er sådan landet ligger, er du måske også en af dem, som har svært ved at komme længere end til drømmene i din rejseplanlægning, fordi du simpelthen ikke har råd til rejsen. Det er der ikke noget overraskende ved, og du er formentlig ikke den eneste i landet, som kæmper lidt med feriebudgettet.

Derfor får du her mine 5 tips til, hvordan du på en nem og overskuelig måde, får sat gang i ferieopsparingen, så du kan være sikker på at komme afsted til sommer, sol og varme på din næste ferie.

1.    Find ud af, hvor mange penge du skal bruge

Det allerførste skridt du skal tage, er at finde ud af, hvor mange penge ferien rent faktisk kommer til at koste dig. Det kan være, at du skal have flere familiemedlemmer med, som ikke tjener deres egne penge. Det kan være at du gerne vil på nogle ture og derfor overvejer at leje en bil, når du kommer frem. Samtidig skal der betales for indlogering og mad og drikke på turen og ikke mindst flybillet. Alt sammen noget, der koster penge, så lav et overslag på, hvad du regner med at det koster i det store hele.

Når du har lavet dette regnestykke, så sørg for at opdatere det løbende, hvis du kommer i tanker om flere udgifter. Grunden til at det er godt at have et sådan beløb noteret sort på hvidt, er at det giver dig et mål at sigte mod, når du sparer sammen.

Det giver en helt anden motivation for at beholde en god vane, når man ser at ens hårde arbejde for at spinke og spare rent faktisk giver pote.

2.    Hold din opsparing separeret fra din forbrugskonto

Når du har fundet ud af, hvor mange penge du skal bruge, skal du sørge for at din opsparing ikke bliver blandet sammen med din forbrugskonto.

Det kan måske lyde lidt dumt, men af egen bitter erfaring siger jeg, at det er en drøngod idé at oprette en opsparingskonto til sin ferieopsparing. Dette siger jeg fordi jeg selv, de første gange jeg gav mig i kast med en opsparing, endte med at klatte pengene op, så snart jeg havde et nogenlunde anseeligt beløb sparet sammen.

Så, hvis penge nemt brænder i lommen på dig (ligesom hos mig), så hold dem utilgængelige fra dig selv, indtil de skal bruges til deres oprindelige formål.

3.    Sælg ud og få penge til det, der virkelig gælder

Hvis du mangler mange penge, er det altid en god idé at gå sit kælderrum eller loft igennem for ting man ikke bruger mere. Genbrug er guld – både for miljøet, men også for din pengepung. Rigtig mange jeg har snakket med, er blevet meget overraskede over, hvad folk rent faktisk vil betale penge for.

Derfor skal du overveje at oprette en profil på DBA  eller tage på loppemarked, hvor du kan sælge dit gamle skrivebord eller dit gamle tøj du ikke går med mere.

Hvis du stadig ikke har råd, kan du altid undersøge, hvor du låner penge til en rejse her.

Hvis du ender med at blive forelsket i Spanien og overvejer at flytte dertil permanent, for at kunne slikke sol året rundt eller hvad årsagen end måtte være, skal du huske at det ikke altid er lige nemt at få det juridiske på plads. Så alliér dig med en erfaren boligadvokat, inden du sælger dit hjem i Danmark og investerer i et nyt i Spanien.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.