Ferieguide: Tre souvenirs du bør have med hjem fra det kanariske øer

De kanariske øer har igennem mere end 30 år været en af danskernes foretrukne feriedestinationer, både om foråret, vinteren og ikke mindst om sommeren. Og det er med god grund, for de kanariske øer byder på noget af det bedste vejr samt masser af spændende oplevelser og ikke mindst skønne badestrande og hoteller. Mange danskere foretrækker dog at låne sig tilbage i solstolen og nyde det gode vejr, men de kanariske øer indeholder også masser af historie og ikke mindst traditioner og et sted det virkelig kommer til udtryk er, når man går på souvenirjagt. Så hvis du selv overvejer at lægge vejen forbi en af de kanariske øer i den nære fremtid, kommer der her en kort guide til tre souvenirs, du kan overveje at tage med hjem igen.

1: Puros – cigarer i verdensklasse

Når man siger ‘cigarer’ så tænker de fleste på cubanske Havanaer. Cuba var som bekendt en spansk koloni helt op til det nittende århundrede og det er ikke tilfældigt, at cubanerne blev gode til at producere cigarer – for det var spanierne allerede da de ankom til øen og det er særligt på de kanariske øer at denne tradition har sin oprindelse. De kanariske cigarer hedder ’Puros’, hvilket relaterer til ordet ’Puro’, der på spansk betyder ‘ren’. Cigarerne bliver stadig den dag i dag håndrullet og betragtes som verdens næstbedste cigarer – kun overgået af de cubanske dittoer. Men de to nationers cigarindustrier har altid været tæt forbundet, så mange af teknikerne, der bruges på Cuba og de kanariske øer til at producere cigarerne, er de samme, så du bliver næppe skuffet!

2: En flaske kanarisk Rom

Udover cigarer så er de kanariske øer også kendt for deres fantastiske og unikke rom. Og nu tænker du måske at dette ellers er noget man forbinder med Caribien og i mindre grad Sydamerika med Venezuela i front. Og du har også helt ret, men ligesom med cigarerne, så havde spanierne masser af rom og ikke mindst traditioner for at producere rom, da de ankom til både Caribien og Sydamerika under den anden koloniseringbølge i midten af attenhundredetallet. Nogle mener stadig, at europæisk romproduktion i sin tid startede på de kanariske øer, da sukkerroen var en af de vigtigste afgrøder for øernes økonomi, men dette er dog ikke blevet påvist af historikere. Uanset hvad så er traditionerne på øerne store og det samme er kvaliteten. På de kanariske øer er der tre større brands som er værd at prøve ned navn Arehucas, Artemi og La Aldea.

Derudover produceres der også andre lækre drikke på øerne, og der findes desuden et stort udvalg af de kanariske supermarkeder af både whiskyer og cognac, så hvis du ikke er så meget til rom, er der masser af lækre alternativer.

3: Kanarisk keramik – over 1000 års erfaring med keramik

En tredje og sidste ting som man ikke finder meget bedre og mere autentisk andre steder i Europa, end på de kanariske øer, er keramikske vaser. De kanariske øer har i over 1000 produceret keramikske vaser, hvilket ligesom med cigarerne og rommen gør dem til nogle af de ældste og dermed mest erfarne keramikproducenter. Så hvis man virkelig gerne vil give sit hjem et spansk præg, så er man kommet til det helt rette sted. Mange af de keramikske vaser, som man forbinder med oldtiden i dag og ikke mindst Italien er enten inspireret eller produceret af spanske keramikere, der med stor sandsynlighed har været igennem den kanariske skole indenfor keramik. Hvis du selv kender nogen der kunne tænke sig en vase som disse op til jul, så kan du overveje at købe et gavekort, hvis ikke du når forbi øerne inden da.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *