Flyver du med små børn? Her er 5 gode råd til at gøre rejsen nemmere

Alle der har prøvet at flyve med små børn kender følelsen af at være stresset. Man er enormt opmærksom på, at ens barn ikke skal genere medpassagererne og samtidig optaget af at barnet har det godt og slapper af undervejs.

Vi har jo også alle prøvet at sidde i nærheden af en skrigende baby i mange timer på et fly, og uanset hvor meget man forstår og kan have ondt af barnets forældre, kan man ikke undgå at blive irriteret over larmen.

Nu er Spanien heldigvis ikke det land i verden, der ligger længst fra Danmark – en tur til Bangkok ville f.eks. være en større udfordring – men flyver du f.eks. til Alicante i Sydspanien tager det tre en halv time, og skal du til de Kanariske Øer, er vi oppe på fem en halv time ombord på et fly. Som sammenligning tager det cirka to timer at flyve fra København til Paris.

Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du gør flyveturen med små børn nemmere og mere komfortabel for både barnet, dig som forælder og for jeres medpassagerer. Du behøver ikke at følge dem alle, men kan med fordel udvælge dem der passer dig og jer bedst.

1 – Husk barnets yndlingstøjdyr

Det gælder om at gøre dit barn tryg på rejsen, som er en ukendt og usikker situation. Her er der intet bedre end et blødt og dejligt tøjdyr, som f.eks. en blød kanin fra Jellycat. Jellycat London har lavet bamser siden 1999 og er specielt kendt for deres blødhed og for dyrenes nuttede øjne. Med sådan en ven i barnets hænder, er der tanket godt op på trygheden.

2 – Inddel flyveturen i 15-minutters intervaller

Skal I flyve i tre timer, har du brug for 10 forskellige aktiviteter til at holde barnet underholdt og optaget. Det første og det sidste kvarter kommer nemt til at gå med at kigge ud af vinduet når flyet letter og lander. Blade og magasiner til børn, en bog med historier til højtlæsning, spil, malebøger og snacks er alle glimrende ting eller aktiviteter til at holde barnet beskæftiget under flyveturen.

3 – Tag en mobil DVD-afspiller eller en tablet med

Noget mange bilturister med børn anvender er en eller anden form for device, der kan afspille film undervejs på turen. Dette kan også med fordel overføres til flyrejser – bare man husker hovedtelefoner, så man ikke forstyrrer de andre rejsende med sangene fra Frost eller Løvernes Konge. Man kan få specielle transportable DVD-afspillere, men en tablet som f.eks. en iPad kan også være en glimrende løsning. Hvis barnet bliver fordybet i en film, går der hurtigt lang tid uden at han eller hun begynder at kede sig.

En DVD-afspiller er større og kræver at man husker et stak film oveni, hvor en tablet er meget mindre og ikke kræver andet end en oplader. Husk dog at downloade film til den, da det er de færreste fly, der har et velfungerende WiFi.

4 – Køb små gaver til barnet

Alle børn kan lide gaver, og medbringer du lidt smågaver på rejsen, vil det uden tvivl gøre dit barn glad. En gave hver halve time gør flyveturen meget nemmere. Det kan være små stykker legetøj, og du behøver ikke engang at bruge penge på det. Små stykker af barnets glemte legetøj kan sagtens anvendes her. Det er mere overraskelsen i det hele og glæden ved at pakke op, der gør sig gældende.

5 – Husk en pude

En pude er en god ting at tage med på flyrejsen. Små børn kan bruge puden til at sidde på, så de bedre kan se ud af vinduet, og større børn kan bruge den til at sove mere behageligt undervejs. Et tæppe eller en lille barnedyne er også en god idé at tage med. Det er rart og komfortabelt og hvis den dufter af hjem, giver den også tryghed til barnet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *