Hold sommerferien i Malaga i Spanien

Nu er vi efterhånden trådt ind i forårsmånederne, og man kan så småt ane sommeren i det fjerne. Selvom sommeren er ensbetydende med at vi generelt får højere temperaturer herhjemme, må vi dog indse at det danske sommervejr på ingen måde kan hamle op med landende i det sydlige Europa. Netop derfor vælger mange danskere at tage sydpå i sommerferien, for at bedre vejr og flere muligheder for at bade og slikke sol. En af danskernes mest populære feriedestinationer er Malaga.

Malaga er en forholdsvis stor by der ligger i det populære ferieområde Costa del Sol i Spanien, og byen har noget at byde på for enhver. Ud over sin sydspanske charme, er Malaga især kendt for sine hvide sandstrande og gode muligheder for shopping. Derudover har byen masser af kulturelle seværdigheder. Blandt andet finder man i Malaga en katedral fra renæssancen samt et gammelt fort der kan dateres helt tilbage til 700-tallet.

Malaga lufthavn er Spaniens fjerdestørste

Skal man til Malaga fra Danmark er det både nemmest, hurtigst og billigst at rejse med fly. I dag er det muligt at få flybilletter til Malaga lufthavn for langt færre penge end det koster at køre til byen i bil. Malaga har en af de største lufthavne i Spanien, og der går en del flytrafik igennem den.

Travlheden og størrelsen af Malaga lufthavn skyldes stort set udelukkende turisme. I 2012 var man nødt til at etablere en ekstra landingsbane i Malaga lufthavn, udelukkende på grund af den enorme turismeforårsagede flytrafik. Den store travlhed i lufthavnen gør dog også at der nogle gange kan gå lidt tid før man kan få udleveret sin bagage efter man er ankommet til Malaga. Her må man blot væbne sig med tålmodighed, og bruge ventetiden på at se frem til de mange gode oplevelser man kommer til at få i Malaga.

Costa del Sol – Den solbeskinnede kyst

Som nævnt tidligere ligger Malaga i et område der hedder Costa del Sol, der ligger i det sydlige Spanien. Costa del Sol er en utroligt populær feriedestination blandt rigtig mange danskere, og langt de fleste danskere har enten været der eller hørt om området. Hvis man er på ferie i Malaga, kan det varmt anbefales at leje en bil eller gøre brug af offentlig transport så man kan se andre dele af Costa del Sol. Dette kunne for eksempel være Alhambra, som er et gammelt arabisk militæranlæg der ligger i byen Grenada.

Costa del Sol byder desuden på et væld af hvide sandstrande, så hvis man er træt af mylderet og de mange mennesker på strandene i og omkring Malaga, kan man med fordel forsøge sig med nogle af de andre strande i området. Maden i Costa del Sol består typisk af retter fra det spanske køkken såsom paella, fisk, chorizo-pølse og andre små retter. Det er dog værd at bemærke at det ofte kan være forholdsvis dyrt at spise på restaurant i Costa del Sol, og at det derfor kan være en god ide at lave maden selv hvis dette er muligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *