Hvad du kan få ud af at erhverve dig en rejseforsikring

Det kan være trættende at skulle planlægge til punkt og prikke op til en rejse. Om end rejsen selv er ment til at skulle lindre, berige eller blot give anledning til at gøre sig nye oplevelser, kan uheldet opstå. Uheldet kan være, at du er nødsaget til at afstå fra at rejse. Hvad end dette skyldes, og det er som ofte med god grund, kan du stå med et stort problem: forsikring. Der er ikke behov for dommedagsprofetier, til at begrunde, hvordan tilværelsens lunefuldhed kan spille én et ganske uventet puds. Her er rejseforsikringen trods alt et mindre plaster på såret, og du kan endvidere erhverve dig denne ydelse til rimelige penge. Det handler blot om, hvor du leder.

Kan en rejseforskring erhverves for billige penge?

De fleste flyselskaber eller rejsebureauer vil tilbyde dig en rejseforskring, der markedsføres som en personlig mulighed for at finansiere dine rejser, i tilfælde af forskellige utilsigtede hændelser. Priserne på disse ydelser, siden de er udbudt af forskellige selskaber, og gælder forskellige rejser, vil selvsagt variere betragteligt. Du kan derfor risikere, hvis du uden videre omhu tager til takke med disse udbyderes pris, at tage imod et ugunstig tilbud, set i forhold til hvad der ellers tilbyder sig på forsikringsmarkedet.

Der findes navnlig til dette formål specikke forsikringsselskaber, der ofte konkurrer med prisen om de bedste og billigste rejseforsikringer. Det er væsentligt at bære in mente, at disse forskellige forsikringer ofte vil tilbyde en række øvrige ydelser, ud over rejseforsikring, men samtidig at disse selskaber – til forskel fra rejsebureauer og flyselskaber – sælger deres ydelse selvstændigt, uden et forudgående køb af  et produkt. Særskilt rejseforsikring via et forsikringsselskab, kan derfor muligvis tilbyde den billigste forsikringspris.

Faldgruber at være opmærksom på ved køb af rejseforsikring

Som enhver indehaver af forsikringsdækning på et tidspunkt er blevet bevidst om, stilles der visse krav til dækningen af den pågældende ydelse. Du kan eksempelvis være udsat for, at prisen for dække din rejse stiger, afhængig af den risiko som firmaet vurderer, der kan være, for en eventuel aflysning. Således vil der altid være en vis form for tovtrækkeri, hvor kundens primære udbetaling til forsikringsselskabet (et premium), vil være betinget af om du vurderes til at være en kunde, der enten med stor eller lav sandsynlighed kommer til at indkræve erstatningen. I denne forstand beror forsikringsselskabets forretningsmodel på samme grundpræmis som bankerne.

Frem for at handle om kreditværdighed, handler det om en mere indsnævret risikovurdering: kommer selskabet til at skulle punge ud for dig, eller ej? Eftersom rejseforsikringer kan antage ringe eller gevaldige størrelsesordner, kan der dog være grund til i visse sammenhænge at foretrække forsikringsselskabet frem for rejsebureauerne, eller flyselskabet. Eftersom de to sidstnævnte har mange øvrige omkostninger, vil de ofte ikke være i stand til at yde en tilstrækkelig godtgørelse hvis uheldet er ude, og ydermere vil prisen for en stor forsikring også være tilsvarende høj. Forsikringsselskaber uden disse forbehold kan derfor ofte tilbyde billigere og bedre vilkår, men derfor skal du stadig holde øje, og sikre dig, at forretningsmodellen er i orden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *