Pensionsguide: 3 fordele ved at flytte til Spanien

rigtigt mange danskere vælger hvert år at pakke taskerne og rejse til Spanien – og ikke at komme hjem igen. Spanien er nemlig den foretrukne destination for danske pensionister der gerne vil leve resten af deres rørige år under varmer himmelstrøg. Rent faktisk bor der over 5000 danske pensionister på permanent basis i Spanien, og dertil skal lægges et langt større antal pensionister, der har halvårs boliger samt sommerhuse i Spanien. Og der er også mange fordele ved at flytte til Spanien som pensionist udover det varme vejr. Så hvis du selv har tænkt tanken, kommer der her en kort guide med tre klare fordele ved at flytte til Spanien.

1: Boligpriserne – spanske boliger og sommerhuse er stadig meget billige

Den første gode grund til at flytte til Spanien handler om de spanske boligpriser. Den spanske økonomi har siden finanskrisen været hårdt ramt af prisfald på ejendomsmarkedet. Og på trods af at Spanien oplever en af de højeste økonomiske vækstrater i EU i disse år, så står der stadig mange tusinde tomme nybyggede boliger tomme rundt omkring i landet – navlig langs kysten i Valencia-regionen nær Alicante hvilket gør, at man for mindre end 1 million kroner kan købe sig en ny bygget bolig, bungalow eller lejlighed. Så hvis man har planer om at sælge sin bolig herhjemme for at rejse til Spanien, vil man i de fleste tilfælde ved et salg af et gennemsnitligt dansk parcelhus både have penge til at købe en ny bolig, samt penge at leve for – og det er allerede inden vi tager folkepensionen med i ligningen.

2: Skat – din pension bliver ikke dobbelt-beskattet i både Danmark og Spanien

Men selvom man tilsyneladende kan gøre sig en god handel ved at sælge sin danske bolig og skifte den ud med en tilsvarende spansk bolig så er folkpensionen stadig en vigtg del af enhver pensionist økonomi. Men også her er der gode nyheder hvis man overvejer at hive teltpælene op og flytte sydpå. For i modsætning til mange andre lande, så slipper man for at blive dobbelt beskattet, hvis man rejser til Spanien. I dag skal man ganske vist indgive selvangivelse til både Danmark og Spanien og i princippet betale skat begge steder. Men den spanske skatte lovgivning indeholder bestemmelser om, at skat betalt i udlandet af udenlandsk indkomst kan modregnes i den tilsvarende spanske skat, ikke krone til krone, men med et beløb, der svarer til den skat, der ville være faldet i Spanien på den tilsvarende indkomst. Da de danske skatte satser er højere end de spanske, betyder det i praksis, at den skat, der skal betales til Spanien af disse pensions indtægter bliver nul og dermed får man væsentlig mere ud af sin folkepension, når man indrager den tilsvarende lavere spanske moms og ikke mindst forbrugerpriser. Det betyder samtidig, at man ikke behøver at tage et lån som disse , hvis man skal have økonomien til at hænge sammen i Spanien.

3: Sundhed – lave priser på medicin og tandlæger

En tredje fordel ved at flytte til Spanien er at både medicin og ikke mindst tandlæger er væsentligt billigere i Spanien end i Danmark. I Spanien skal man oftest være medlem af en sygekasse for at få tilskud til medicin, men selv når man trækker dette beløb fra er der mange penge at spare på de fleste former for medicin. Det samme gør sig i øvrigt gældende for tandlæger. Danmark har som bekendt nogle af verdens dyreste tandlæger og derfor er der også her mange penge at spare i Spanien, hvis man lider af tandpine eller skal have lavet en rodbehandling. Derudover er der mange danske tandlæger i Spanien, som tager sig af danske pensionister, så man behøver ikke at have hverken tandlægeskræk angående sproget, forløbet eller priserne, hvis man sætter sig i tandlægestolen i Spanien.

 

 

7 Responses to “Pensionsguide: 3 fordele ved at flytte til Spanien”

 • Jeg er en kvinde der søger en ejendomsmægler som kan tilbyde Lejelejlighed ,4500kr. Fasboende med hund,
  kender ikke nogen der er fastboende i spanien. Der er På nettet en del oplysninger om regler og love,men når det gælder lejligheder så stopper oplysningerne,

  Kan man hjælpe med en Ejendomsmægler der taler dansk og som er tryg at bruge.

  M.V.H. Lis p.

  • Der er ikke mange svar her, men jeg forsøger også, at søge om information af permanent lejemål i spanien, men jeg lander hele tiden ind på sider der lejer ud til turister på uge basis og til vandvittige ublu priser.

   De boliger jeg kan finde i Spanien koster vel 3 til 4 gange så meget som en lejebolig i dk

   • Hej Martin
    pRØV PÅ iDEALISTA OG PÅ kyero, du kan google dem, der er mange både lejemål og boliger til salg, til fornuftge priser. Det er i retninng af boliga herhjemme.

 • Benedetta Vangager Svar

  Jeg søger lejebolig i Spanien, gerne Alucante etc. Jeg vil forlade Danmark og bosætte mig i Spanien. Jeg har tidligere boet i italien, taler italiensk

 • Vil gerne langtidsleje leje i Spanien jeg har en hund jeg gerne skulle have med MIG.Jeg forstår Ikke hvad der med WEBSTED. Marianne Skov

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *