Rejs off grid og tag til Castilla y Leon

”At rejse er at leve” er et velkendt og anerkendt citat. Det kan i hvert fald ikke diskuteres at rejse for rigtig mange mennesker, er en af de største glæder i livet. Hertil er Spanien et af de helt populære lande – og det med god grund.

Man kan lidt af det hele i Spanien. Der er mulighed for at se storslået kultur, og du kan spise lækker tapas. Du tage på charterferie i det azurblå vand ved middelhavskyster, og du kan feste hele natten til salsa toner og smagen af sangria. Der er så mange mulige rejser til Spanien, at det meget let kan blive forvirrende. Derfor vil der i artiklen, der følger kun blive fokuseret på én type ferie og på ét område, Castilla y Leon.

Ávila

Ávila er kendt som en af de højeste byer i landet, og er simpelthen indbegrebet af autencitet, lys og skønhed. Vejret er fantastisk, og der er sjældent andet end blå himmel at skue så langt øjet rækker.

Byen bliver betragtet som et historisk monument og blev i 1985 optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Byen og området er spækket med flotte monumenter og bygninger, men den vigtigste er den store komplette ringmur dateret helt tilbage til middelalderen. Den er længere end 2.500 meter lang, har hele 88 tårnkonstruktioner og ni byportaler.

Derudover er byen også den by i Spanien med flest kirker i forhold til indbyggertal. Det er især værd at udpege den store katedral der er bygget mellem 1100 og 1400-tallet samt de romanske kirker, San Vicente, og det smukke kloster fra Santa Tómas.

Gastronomien

Maden alene er nok årsag til at besøge den fantastiske by. Det er helt uovertruffen mad, når det er allerbedst. Byen er blandt meget kendt for deres fantastiske chorizo. Et utal af gamle familier har deres små foretagender i byen og lidt udenfor, hvor de laver forskellige fødevarer efter de helt gamle dyder. Det er en fornøjelse at være vidne til og ikke mindst smage.

Generelt er deres skinker og pølser i verdensklasse. Man kan heller ikke besøge området uden at smage sortfodsskinken. Grisen fra sortfodsskinke lever en dejlig tilværelse og spiser kun agern. Det kan virkelig smages!

Slutteligt er der selvfølgelig sangriaen. For rigtig mange, og med god grund, er sangriaen kendt som lidt af en baggårdsblanding. Men i Ávila har de flere steder ført sangriaen til helt nye højder. Det gælder især virksomheden, der producerer sangriaen, de kalder Lolea.

Oplev det autentiske

Udover det selvfølgelig er fantastisk smukt og dejligt at være i Ávila, er det også bare fedt, at man oplever noget som ikke særlig mange andre oplever. Ávila er på trods af skønheden langt fra en ligeså populær feriedestination som Barcelona, de kanariske øer og Balearerne. Det er som om man med hideaway til Spanien og et af landets mange skjulte skatte, bliver indlemmet i en hemmelighed, som ikke rigtigt mange kender til.

Med sociale mediers fremkomst i form af specielt Instagram og Facebook, er det som om verdenen er blevet mindre. Selvom hvis man ikke har været et sted, føles det nærmest sådan, fordi man allerede har set tonsvis af billeder af stedet forinden. Sådan er det ikke med Àvila. Det er langt fra alle, der kender stedet, og det i sig selv er en charme.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *