Sådan undgår du indbrud og slapper af på ferien

Skal du et smut til Spanien eller en lignende destination i den nærmeste fremtid? Og er du allerede så småt ved at bekymre dig om din boligs sikkerhed på grund af risikoen for at få ubudne indbrudstyve på besøg? I så fald kan følgende gode råd mod indbrud med sikkerhed hjælpe dig til at få mere ro i sjælen.

Udstyr boligen med de rette advarsler

Først og fremmest kan du i høj grad drage fordel af at udstyre boligen med gode advarselstegn, som kan være med til at holde indbrudstyve på afstand. For eksempel kan du vælge at sætte alarmskilte op, som påstår, at din bolig er udstyret med sikkerhedskameraer – dette er og bliver en simpel, men genial idé, uanset om du ejer et sikkerhedssystem eller ej.

Få hjælp af dine naboer

Hvis der er noget, som kan skabe tryghed og ro i sjælen, når man er ude og rejse, er det gode og hjælpsomme naboer. Sørg derfor for at få spurgt i god tid, inden du tager afsted, om de vil give dig en hjælpende hånd.

For eksempel kan du bede dem om at anvende din skraldespand og dit tørrestativ, så det ikke ligner, at huset står tomt. Ligeledes kan du måske lokke dem til at slå din græsplæne om sommeren eller rydde sneen i din indkørsel om vinteren, da dette om noget er indikatorer på, hvorvidt der er nogen hjemme eller ej.

Manipuler med din boligs tilstand

I forlængelse af ovenstående råd, er der også masser af gode råd mod indbrud, som du selv kan sørge for at håndhæve. Eksempelvis kan du få Post Danmark til at opbevare din post, så det ikke ligner, at du ikke er hjemme.

Endvidere fremstår det oplagt at lade huset være en anelse rodet, inden du tager afsted. Lad for eksempel gerne et par tallerkener stå på køkkenbordet og undlad at ryd alt børnenes legetøj op. Boligen behøves naturligvis ikke at ligne en svinesti, men en smule rod vil med garanti signalere liv og aktivitet.

Gå op i kvaliteten af dine døre, låse og vinduer

Sørg for at få tjekket dine vinduer, låse og døre, inden du tager afsted. På den måde kan du føle dig langt mere tryg, end hvis du blot bevarer status quo. Et gammelt og negligeret vindue er guld værd for en indbrudstyv, og en slidt lås er lige såvel en kæmpe ulempe for enhver boligejer.

Sørg for at sikre boligen med professionel assistance

Slutteligt kan det selvfølgelig kun tilrådes at opsøge professionel assistance i form af en låsesmed og et sikringscenter – og heldigvis er der rig mulighed for at finde virksomheder, som varetager opgaver inden for begge brancher.

Der kan næppe sås tvivl om, at du kommer til at være i stand til at slappe betydeligt mere af, hvis der er professionelle eksperter, som varetager din boligs sikkerhed.

Ved at følge denne listes gode råd mod indbrud og alt i alt gøre en aktiv indsats, kan du sagtens drage afsted sydpå uden uønskede bekymringer.

Flere gode råd

Vil du gerne have endnu flere gode råd til at undgå indbrud mens du er på ferie, så anbefaler vi at du fortsætter læsningen hos Bagger Låse & Alarm A/S. Låsesmeden har specialiseret sig i indbrudssikring og deres hjemmeside er fuld af gode råd til hvordan du sikrer dig imod at vende hjem til ubudne gæster.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *