Skal du rejse i år? Vær forberedt på alt

Mange danskere ser Spanien som et attraktivt land til deres sommerferie. Rigtigt mange rejser dertil på grund af den dejlige varme, gode mad og generelle smukke land. Spanien er et rigtig ferieland, og tiltrækker turister fra hele verden hvert år, men det er altid godt at være forberedt.

Tips til hvad man skal pakke

Når turen går sydpå, er det vigtigt at pakke en blandet kuffert. Du kan glemme at tage tykke trøjer med, da du ikke får brug for dem. Spanien har en dejlig lun sommerbrise om aften, og temperaturforskellen fra dag til aften ændrer sig ikke markant.

Tøjet skal være noget man kan ånde i og det skal være farverigt. Farverigt tøj er populært i udlandet og giver en helt anden energi og får et smil frem på læberne hos forbigående.

Til sidst skal du have en god blanding af åbne og lukkede sko. Sydpå er der varmt, og de åbne sko er et must, så tæerne får luft. Der er ofte også masser af bjerglandskab. Hvis man vil ud på en hike, er det en rigtigt god ide at tage nogle lukkede praktiske sko med, da jorden kan være ujævn de fleste steder i landskabet.

En god og solid kuffert er vigtig

Det er vigtigt at rejse med en kuffert, der er stabil og fuld funktionel, altså en kuffert, der er solid, og som kan tåle lidt af hvert. Når kufferten bliver transporteret ind og ud af flyveren, hører man ofte historier om, at kufferterne ikke bliver behandlet lige godt. De bliver kastet frem og tilbage på et hårdt underlag.

Derfor er det en god ide altid at være på den sikre side. Vi anbefaler derfor en hardcasekuffert, da den beskytter alt dit pakkegrej og ikke går så let i stykker.

Plads er også en vigtig faktor. God plads og gerne med rumfordeling, så du kan holde struktur og orden i din kuffert.  Hos helm.dk har de kufferter på tilbud i forskellige størrelser og prisklasser. Tjek det ud og find din kuffert til din næste ferie.

Skal jeg vaccineres?

Står du og skal ud at rejse til Spanien eller sydpå i den nærmeste fremtid, og er du i tvivl om hvorvidt du skal vaccineres eller ej? Så prøver vi at komme med et hjælpemiddel her, du kan bruge i fremtiden. Kender man ikke til alle de mange vacciner, der kan forekomme, kan det være rigtigt svært at finde hoved og hale i det hele.

Ofte bliver man overrasket over, hvilke lande man faktisk skal vaccineres i, og hvilke man ikke skal. Det er derfor vigtigt, at man sætter sig helt i det eller får hjælp udefra. Selvom du bare skal rejse inden for Europa, kan det stadig forekomme at du skal vaccineres. Dette er afhængig af, hvor lang tid du skal være i landet.

Ofte kan vacciner ikke blive gjort hos egen læge, da sprøjten er helt anderledes, og lægerne måske ikke er specialiseret i det. Det bliver gjort på eksterne klinikker rundt omkring i Danmark. Hos blivvaccineret.dk kan du efter din søgen på manglende vacciner booke en tid online hos dem. De har klinikker i Århus, Østerbro og Frederiksberg, og du kan booke den tid, der passer dig bedst.

Vaccinen foregår hyppigst med en nål, som bliver presset ind i huden med den givne vaccination. Efterfølgende skal du bruge nogle minutter på bare at sidde og slappe af, da en vaccine kan give folk det dårligt. Nogle vacciner skal opfølges efter noget tid, men dette kan du læse meget mere om på blivvaccineret.dk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *